Speculaas

Speculaas maken en bakken is een echte kunst.
Wat je in de eerste plaats nodig hebt, is "feeling", liefde voor het vak. Omstreeks 1830, ten tijde van de Tiendaagse veldtocht vinden we een eerste verwijzing naar de Hasseltse speculaas. Men spreekt dan van een harde "oemp" (dialect voor ‘homp’). Deze voedzame koek bakten de bakkers van Hasselt voor de Belgische troepen. Bij Bakkerij St-Marie wil men deze traditie in stand houden alleen al omdat er niets zo lekker ruikt als versgebakken speculaas.
Wij hebben als Hasseltse bakker de erkenning voor onze speculaas als streekproduct.

Hasseltse SPECULAAS met of zonder amandelen gemaakt van bloem, verse roomboter, een selectie van verschillende suikers en gekruid volgens ons recept 




Hasseltse CHOCULAAS is op basis van de Hasseltse speculaas maar verfijnd met hazelnootchocolade en gemalen hazelnoten, een exclusief product van onze bakkerij.



Orde van de Hasseltse speculaas